Tuňákový salát s brambory, vejci a zeleninou
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 60 g
- Ančovičky konzervované
- 400 g
- Brambory rané
- 80 g
- Cibule červená
- 40 ml
- Citronová šťáva
- 50 g
- Kapary
- 80 g
- Olej olivový extra panenský
- 2 g
- Pepř černý mletý
- 80 g
- Roketa
- 5 g
- Sůl
- 440 g
- Tuňák v oleji
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Brambory omyjeme, nasypeme do hrnce, zalijeme 750 ml vody a vaříme 15 minut doměkka. Zároveň uvaříme vejce ve zbylé vodě natvrdo - asi 8 minut. Vejce zchladíme a oloupeme. Kapary zalijeme citronovou šťávou. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ještě horké nasypeme do mísy, přidáme kapary s citronovou šťávou, přilijeme olej, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme natrhané listy rokety, tuňáka, čtvrtky uvařených vajec, lehce promícháme a navrch položíme ančovičky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 614 kcal |
Bílkoviny | 50 g |
Sacharidy | 31 g |
Tuky | 34 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 277,9 mg |
Draslík | 479,8 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,6 mg |
Vitamín E | 1,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,2 mg |
Komentáře a hodnocení