Tuňákový salát s brambory, vejci a zeleninou

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
60 g
Ančovičky konzervované
400 g
Brambory rané
80 g
Cibule červená
40 ml
Citronová šťáva
50 g
Kapary
80 g
Olej olivový extra panenský
2 g
Pepř černý mletý
80 g
Roketa
5 g
Sůl
440 g
Tuňák v oleji
4 ks
Vejce slepičí
1 l
Voda pitná

Postup

1

Brambory omyjeme, nasypeme do hrnce, zalijeme 750 ml vody a vaříme 15 minut doměkka. Zároveň uvaříme vejce ve zbylé vodě natvrdo - asi 8 minut. Vejce zchladíme a oloupeme. Kapary zalijeme citronovou šťávou. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ještě horké nasypeme do mísy, přidáme kapary s citronovou šťávou, přilijeme olej, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme natrhané listy rokety, tuňáka, čtvrtky uvařených vajec, lehce promícháme a navrch položíme ančovičky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 614 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 31 g
Tuky 34 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 277,9 mg
Draslík 479,8 mg
Sodík 1 g
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,6 mg
Vitamín E 1,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz