Pirohy z bramborového těsta s uzeným masem
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Brambory
- 3 stroužek
- Česnek
- 150 g
- Mouka pšeničná hrubá
- 3 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 100 g
- Pšeničná krupice
- 1 špetka
- Sůl
- 150 g
- Uzené maso vařené
- 3 ks
- Vejce slepičí
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. |
2 | Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s třetinou nakrájeného uzeného masa. |
3 | Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Do něj pak vmícháme směs uzeného masa s česnekem. |
4 | Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme ho na čtverce. Na každý díl těsta pak dáme uzené maso, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Kraje k sobě pevně přitiskneme. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 656 kcal |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 80 g |
Tuky | 28 g |
Uhlovodany | 33 g |
Cholesterol | 184,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 154,7 mg |
Vláknina | 16 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 29,7 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 9,6 mg |
Komentáře a hodnocení