Pirohy z bramborového těsta s uzeným masem

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Brambory
3 stroužek
Česnek
150 g
Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce
Olej slunečnicový
100 g
Pšeničná krupice
1 špetka
Sůl
150 g
Uzené maso vařené
3 ks
Vejce slepičí
1 l
Voda pitná

Postup

1

Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout.

2

Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s třetinou nakrájeného uzeného masa.

3

Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Do něj pak vmícháme směs uzeného masa s česnekem.

4

Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme ho na čtverce. Na každý díl těsta pak dáme uzené maso, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Kraje k sobě pevně přitiskneme.

5

V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé.

Nutriční hodnoty

Kalorie 656 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 80 g
Tuky 28 g
Uhlovodany 33 g
Cholesterol 184,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 154,7 mg
Vláknina 16 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 29,7 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 9,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz