Kečup pro labužníky

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
3 stroužek
Česnek
2 kávová lžička
Chilli koření mleté
5 ks
Cibule
200 g
Cukr krupice
5 ks
Jablka
10 g
Nové koření celé
2,5 dl
Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička
Paprika mletá sladká
6 kg
Rajčata
0,5 kávová lžička
Sorban draselný
3 kávová lžička
Sůl
1 kávová lžička
Zázvor mletý

Postup

1

Omytá rajčata a jablka nakrájíme na čtvrtky, které dáme do hrnce. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Dále dáme do hrnce nové koření, sladkou papriku, zázvor. Všechny suroviny vaříme do jejich rozvaření. Vaříme přibližně 45 minut. Potom propasírujeme přes cedník, odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme zpátky do hrnce.

2

Šťávu podle chutě dochutíme solí, octem a přivedeme k varu. Následně za stálého míchání přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme 15 minut do zahoustnutí. Před dokončením vaření přimícháme do směsi sorban, dochutíme chilli kořením. Vše dobře promícháme a stáhneme z ohně.

3

Hotovým kečupem naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolů. Potom zase otočíme obráceně, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Nutriční hodnoty

Kalorie 137 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 32 g
Tuky 1 g
Uhlovodany 32 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 816,6 mg
Sodík 134,5 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 42,8 mg
Vitamín E 1,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz