Salát s rukolou a parmezánem
- Celkový čas:
- 15 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Olivy černé
- 300 g
- Rukola
- 50 g
- Sezam - semena
- 100 g
- Sýr Parmezán
- 40 ml
- Balsamico ocet
- 20 ml
- Citronová šťáva
- 1,3 dl
- Olej olivový
- 4 g
- Pepř černý mletý
- 5 g
- Sůl
Postup
1 | Listy rukoly propereme ve studené vodě, necháme okapat a osušíme na utěrce. Odkrojíme spodní část u stonku a vložíme do mísy. V misce smícháme balsamico ocet se solí, pepřem a citronovou šťávou, všleháme olivový olej. Parmezán nastrouháme na hobliny a spolu se sezamem vmícháme do rukoly. Nakonec zalijeme dresinkem a povrch ozdobíme na kolečka nakrájenými olivami. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 500 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 47 g |
Uhlovodany | 10 g |
Cholesterol | 17,0 mg |
Draslík | 389,3 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 13,6 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,2 mg |
Komentáře a hodnocení