Pečený candát na špenátu
- Celkový čas:
- 75 minut
- Doba přípravy:
- 40 minut
- Doba vaření:
- 35 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Baby špenát
- 1,5 kg
- Candát obecný
- 1 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 1 ks
- Citrony
- 2 polévková lžíce
- Dolin - Vermouth
- 50 g
- Estragon
- 30 g
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Muškátový oříšek
- 4 polévková lžíce
- Olej olivový
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 250 ml
- Smetana 16% (pochoutková)
- 2 špetka
- Sůl
Postup
1 | Opláchneme pod studenou vodou candáta a osušíme ho. Šikmo několikrát nařízneme kůži. V misce smícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu, olej a estragon, osolíme a opepříme. Polovinou této marinády potřeme uvnitř i zvenku rybu. Uložíme na 30 minut do chladu a necháme odležet. |
2 | Špenát opláchneme a necháme okapat na cedníku. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Do kastrolu vložíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme na něj nasekanou cibuli, česnek a špenát. Asi 5 minut dusíme. Potom špenát osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Vmícháme do špenátu smetanu a vermut. Pak udušený špenát přemístíme do pekáče. Předehřejeme si troubu na 180°C. |
3 | Na špenát v pekáči přidáme marinovanou rybu a pečeme 30 minut. Během pečení rybu několikrát přelijeme marinádou. Servírujeme i s pekáčem a na jednotlivé porce rozřezáváme až na stole. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 489 kcal |
Bílkoviny | 45 g |
Sacharidy | 25 g |
Tuky | 26 g |
Uhlovodany | 22 g |
Cholesterol | 40,3 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 178,9 mg |
Vláknina | 19 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,8 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 352,7 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 18,3 mg |
Komentáře a hodnocení