Pečený candát na špenátu

Celkový čas:
75 minut
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
35 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Baby špenát
1,5 kg
Candát obecný
1 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
1 ks
Citrony
2 polévková lžíce
Dolin - Vermouth
50 g
Estragon
30 g
Máslo čerstvé
1 špetka
Muškátový oříšek
4 polévková lžíce
Olej olivový
2 špetka
Pepř černý mletý
250 ml
Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka
Sůl

Postup

1

Opláchneme pod studenou vodou candáta a osušíme ho. Šikmo několikrát nařízneme kůži. V misce smícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu, olej a estragon, osolíme a opepříme. Polovinou této marinády potřeme uvnitř i zvenku rybu. Uložíme na 30 minut do chladu a necháme odležet.

2

Špenát opláchneme a necháme okapat na cedníku. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Do kastrolu vložíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme na něj nasekanou cibuli, česnek a špenát. Asi 5 minut dusíme. Potom špenát osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Vmícháme do špenátu smetanu a vermut. Pak udušený špenát přemístíme do pekáče. Předehřejeme si troubu na 180°C.

3

Na špenát v pekáči přidáme marinovanou rybu a pečeme 30 minut. Během pečení rybu několikrát přelijeme marinádou. Servírujeme i s pekáčem a na jednotlivé porce rozřezáváme až na stole.

Nutriční hodnoty

Kalorie 489 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 25 g
Tuky 26 g
Uhlovodany 22 g
Cholesterol 40,3 mg
Draslík 2 g
Sodík 178,9 mg
Vláknina 19 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 352,7 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 18,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz