Bažantí prsa plněná a pečená

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
1,6 kg
Bažantí prsa
2 polévková lžíce
Olej z pšeničných klíčků
50 g
Ořechy vlašské
2 špetka
Pepř černý mletý
50 g
Petržel - nať
0,5 ks
Pomeranče
2 polévková lžíce
Strouhanka
2 špetka
Sůl
2 ks
Vaječný žloutek slepičí
2 cl
Víno madeira
10 g
Zázvor mletý

Postup

1

Bažantí maso oddělíme od kostí, stáhneme z něho kůži a nařízneme v mase kapsu. Odřízneme stehna, oddělíme z nich kosti a šlachy.

2

Uvaříme silný vývar z bažantích kostí.

3

Maso z bažantích stehen buď rozmixujeme v mixéru, nebo dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Umixovanou směs smícháme se žloutky, umletými ořechy, strouhankou a nadrobno nasekanou petrželkou, nastrouhanou kůrou z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče a zázvorem. Promícháme a pak hmotu ještě osolíme a opepříme.

4

Připravenou hmotou vyplníme kapsu naříznutou v bažantím masu. Sešijeme otvor potravinářskou nití.

5

Přichystáme si velkou pánev, na které rozehřejeme olej. Bažantí prsa opékáme z každé strany 8 minut. Poté je vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.

6

K připečeninám v pánvi přilijeme madeiru a bažantí vývar. Vaříme, dokud se omáčka částečně neodpaří a nezhoustne.

7

Hotová bažantí prsa pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 713 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 11 g
Tuky 26 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 185,1 mg
Draslík 1 g
Sodík 292,8 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 3,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 60,8 mg
Vitamín E 1,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz