Bažantí prsa plněná a pečená
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1,6 kg
- Bažantí prsa
- 2 polévková lžíce
- Olej z pšeničných klíčků
- 50 g
- Ořechy vlašské
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 50 g
- Petržel - nať
- 0,5 ks
- Pomeranče
- 2 polévková lžíce
- Strouhanka
- 2 špetka
- Sůl
- 2 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 2 cl
- Víno madeira
- 10 g
- Zázvor mletý
Postup
1 | Bažantí maso oddělíme od kostí, stáhneme z něho kůži a nařízneme v mase kapsu. Odřízneme stehna, oddělíme z nich kosti a šlachy. |
2 | Uvaříme silný vývar z bažantích kostí. |
3 | Maso z bažantích stehen buď rozmixujeme v mixéru, nebo dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Umixovanou směs smícháme se žloutky, umletými ořechy, strouhankou a nadrobno nasekanou petrželkou, nastrouhanou kůrou z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče a zázvorem. Promícháme a pak hmotu ještě osolíme a opepříme. |
4 | Připravenou hmotou vyplníme kapsu naříznutou v bažantím masu. Sešijeme otvor potravinářskou nití. |
5 | Přichystáme si velkou pánev, na které rozehřejeme olej. Bažantí prsa opékáme z každé strany 8 minut. Poté je vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu. |
6 | K připečeninám v pánvi přilijeme madeiru a bažantí vývar. Vaříme, dokud se omáčka částečně neodpaří a nezhoustne. |
7 | Hotová bažantí prsa pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 713 kcal |
Bílkoviny | 103 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 26 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 185,1 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 292,8 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 3,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 60,8 mg |
Vitamín E | 1,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 5,1 mg |
Komentáře a hodnocení