Cibulový koláč se smetanou a čerstvými paprikami

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
45 minut

Ingredience

Počet porcí
70 g
Máslo čerstvé
150 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka
Sůl
2 ks
Vaječný žloutek slepičí
1 ks
Vejce slepičí
1 ks
Cibule
200 g
Cibule červená
100 g
Hrách
1 kávová lžička
Koriandr čerstvý
80 g
Olej olivový
1 kávová lžička
Oregano čerstvé
50 g
Paprika červená
100 g
Paprika zelená
50 g
Paprika žlutá
1 špetka
Pepř bílý
1 kávová lžička
Petržel kudrnka
150 g
Pórek
150 ml
Smetana 33% (šlehačka)
4 ks
Vaječný žloutek slepičí

Postup

1

Na těsto smícháme mouku s máslem, vejcem a solí a důkladně propracujeme. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a cca 60 minut necháme odležet.

2

Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a vmačkáme do formy i po stranách. Posypeme hrachem, zakryté alobalem vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a předpečeme.

3

Červenou i bílou cibuli očistíme, pokrájíme na tenké dílky a zlehka orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme podobně nakrájenou zelenou část pórku a nadrobno nasekané bylinky. Ochutíme solí a bílým pepřem. Papriky očistíme, opláchneme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Promícháme s restovanou cibulovou směsí a rovnoměrně rozprostřeme na těsto. Vložíme zpět do trouby a při teplotě 200 °C dopečeme dalších cca 10 minut.

4

Mezitím rozšleháme ve smetaně žloutky a poté nalijeme na koláč. Teplotu snížíme na 180 °C a zapékáme ještě 10-15 minut dozlatova.

5

Koláč nakrájíme na klínky a podáváme teplý.

Nutriční hodnoty

Kalorie 867 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 63 g
Tuky 59 g
Uhlovodany 19 g
Cholesterol 678,9 mg
Draslík 277,3 mg
Sodík 110,5 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 71,1 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 66,4 mg
Vitamín E 2,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 22,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz