Kapří brambory
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 500 g
- Brambory vařené
- 1 ks
- Cibule
- 500 g
- Kapr obecný
- 150 g
- Máslo čerstvé
- 300 ml
- Mléko polotučné
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 600 g
- Salát okurkový
- 2 kávová lžička
- Sůl
- 3 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Z kapra stáhneme kůži, vykostíme a uvaříme ve slané vodě. Přendáme do jiné nádoby a necháme trochu vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapří maso rozebereme a vybereme vlasové kostičky. |
2 | Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kapří maso a vše lehce osmahneme. |
3 | Ohnivzdornou mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vyrovnáme vrstvu brambor, na ni vrstvu kapřího masa a končíme opět vrstvou brambor. |
4 | Dáme krátce zapéct do trouby nahřáté na 160°C. |
5 | Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem, směs nalijeme na kapra s bramborami a pečeme dalších 20 minut. |
6 | Podáváme s okurkovým salátem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 460 kcal |
Bílkoviny | 23 g |
Sacharidy | 26 g |
Tuky | 29 g |
Uhlovodany | 19 g |
Cholesterol | 212,7 mg |
Draslík | 615,1 mg |
Sodík | 541,4 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 8,7 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 30,6 mg |
Komentáře a hodnocení