Vepřové plátky se švestkami
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 g
- Hřebíček
- 1 g
- Muškátový květ
- 25 g
- Olej olivový extra panenský
- 1 g
- Pepř bílý
- 1 g
- Pepř červený celý
- 3 g
- Skořice mletá
- 6 g
- Sůl
- 500 g
- Švestky
- 400 g
- Vepřová kýta
- 2 g
- Zázvor mletý
Postup
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, čerstvé švestky vypeckujeme a rozčtvrtíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Přisypeme švestky, mletý bílý pepř, mletý muškát, zázvor, skořici, celý červený pepř, hřebíček, zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme doměkka. |
2 | Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vydušenou švestkovou šťávou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 656 kcal |
Bílkoviny | 40 g |
Sacharidy | 32 g |
Tuky | 42 g |
Uhlovodany | 32 g |
Cholesterol | 134,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 25,9 mg |
Vitamín E | 1,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,6 mg |
Komentáře a hodnocení