Vepřové plátky se švestkami

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 g
Hřebíček
1 g
Muškátový květ
25 g
Olej olivový extra panenský
1 g
Pepř bílý
1 g
Pepř červený celý
3 g
Skořice mletá
6 g
Sůl
500 g
Švestky
400 g
Vepřová kýta
2 g
Zázvor mletý

Postup

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, čerstvé švestky vypeckujeme a rozčtvrtíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Přisypeme švestky, mletý bílý pepř, mletý muškát, zázvor, skořici, celý červený pepř, hřebíček, zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme doměkka.

2

Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vydušenou švestkovou šťávou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 656 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 32 g
Tuky 42 g
Uhlovodany 32 g
Cholesterol 134,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 1 g
Vláknina 10 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 25,9 mg
Vitamín E 1,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz