Nákyp z hovězího masa s hříbky
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 400 g
- Hovězí svíčková
- 150 g
- Hříbky čerstvé
- 100 g
- Máslo čerstvé
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 10 g
- Petržel - nať
- 100 g
- Slanina vepřová
- 250 g
- Smetana 33% (šlehačka)
- 2 špetka
- Sůl
- 5 ks
- Vejce slepičí
- 1 ks
- Veka
Postup
1 | Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky. V pánvi osmahneme na malé kostičky nakrájenou uzenou slaninu, přidáme cibuli, smažíme doměkka a potom přidáme česnek. Vložíme jemně nakrájenou svíčkovou a chvilku opečeme. Směs dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku. Vejce promícháme spolu se smetanou, ochutíme solí, pepřem. |
2 | Pekáč vymažeme máslem, vložíme půlku připravené směsi, na směs naskládáme na tenké plátky nakrájené houby. Potom položíme na plátky nakrájenou veku, zalijeme půlkou smetany s vejci. Vytvoříme další vrstvy střídáním zbylé masové směsi, hub a plátků veky. Přelijeme zbylou smetanou s vejci. Na veku poklademe na tenké plátky nakrájené máslo a nákyp vložíme do předehřáté trouby. |
3 | Pří teplotě 220°C pečeme 20-25 minut. Hotový nákyp krájíme na porce a pokládáme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 849 kcal |
Bílkoviny | 40 g |
Sacharidy | 27 g |
Tuky | 61 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 464,4 mg |
Draslík | 735,0 mg |
Sodík | 486,6 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 363,1 mg |
Vitamín B6 | 0,9 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 7,3 mg |
Vitamín E | 1,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 31,2 mg |
Komentáře a hodnocení