Nákyp z hovězího masa s hříbky

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
400 g
Hovězí svíčková
150 g
Hříbky čerstvé
100 g
Máslo čerstvé
2 špetka
Pepř černý mletý
10 g
Petržel - nať
100 g
Slanina vepřová
250 g
Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka
Sůl
5 ks
Vejce slepičí
1 ks
Veka

Postup

1

Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky. V pánvi osmahneme na malé kostičky nakrájenou uzenou slaninu, přidáme cibuli, smažíme doměkka a potom přidáme česnek. Vložíme jemně nakrájenou svíčkovou a chvilku opečeme. Směs dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku. Vejce promícháme spolu se smetanou, ochutíme solí, pepřem.

2

Pekáč vymažeme máslem, vložíme půlku připravené směsi, na směs naskládáme na tenké plátky nakrájené houby. Potom položíme na plátky nakrájenou veku, zalijeme půlkou smetany s vejci. Vytvoříme další vrstvy střídáním zbylé masové směsi, hub a plátků veky. Přelijeme zbylou smetanou s vejci. Na veku poklademe na tenké plátky nakrájené máslo a nákyp vložíme do předehřáté trouby.

3

Pří teplotě 220°C pečeme 20-25 minut. Hotový nákyp krájíme na porce a pokládáme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Nutriční hodnoty

Kalorie 849 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 27 g
Tuky 61 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 464,4 mg
Draslík 735,0 mg
Sodík 486,6 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 363,1 mg
Vitamín B6 0,9 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 7,3 mg
Vitamín E 1,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 31,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz