Hejk ve vinném těstě
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Hejk
- 150 g
- Mouka pšeničná hladká
- 250 g
- Olej stolní
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 ks
- Salát hlávkový
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 100 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Z ryby odstraníme páteř i ploutve, omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, ty osolíme a opepříme. |
2 | Žloutky našleháme s vínem, bílky osolíme a ušleháme z nich pevný sníh. Ten vařečkou lehce smícháme se žloutky a zároveň pomalu přisypáváme mouku, až vznikne poddajné těsto. |
3 | Jednotlivé proužky ryby namáčíme ve vinném těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. |
4 | Podáváme na listech hlávkového salátu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 459 kcal |
Bílkoviny | 36 g |
Sacharidy | 30 g |
Tuky | 20 g |
Uhlovodany | 1 g |
Cholesterol | 298,6 mg |
Draslík | 97,1 mg |
Sodík | 402,0 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 282,5 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,7 mg |
Komentáře a hodnocení