Hejk ve vinném těstě

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Hejk
150 g
Mouka pšeničná hladká
250 g
Olej stolní
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 ks
Salát hlávkový
1 kávová lžička
Sůl
4 ks
Vejce slepičí
100 ml
Víno bílé

Postup

1

Z ryby odstraníme páteř i ploutve, omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, ty osolíme a opepříme.

2

Žloutky našleháme s vínem, bílky osolíme a ušleháme z nich pevný sníh. Ten vařečkou lehce smícháme se žloutky a zároveň pomalu přisypáváme mouku, až vznikne poddajné těsto.

3

Jednotlivé proužky ryby namáčíme ve vinném těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.

4

Podáváme na listech hlávkového salátu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 459 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 30 g
Tuky 20 g
Uhlovodany 1 g
Cholesterol 298,6 mg
Draslík 97,1 mg
Sodík 402,0 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 282,5 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz