Grilovaný mořský ďas v alobalu
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Limetka
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 500 g
- Mořský ďas
- 100 g
- Rajčata
Postup
1 | Připravíme dva kusy alobalu, na každý položíme jeden kus ryby. Po celé části filetu uděláme lehce nožem zářezy, do kterým vložíme prolisovaný česnek. Popřípadě můžeme česnekem rybu jen potřít. |
2 | K rybě přidáme limetku, ze které vymáčkneme trochu šťávy a plátek másla. Poté přidáme rozpůlená rajčata a balíček důkladně uzavřeme. |
3 | Vše vložíme na gril a grilujeme cca 25 minut z obou stran, dokud není ryba propečená a měkká. Ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 182 kcal |
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 10 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 43,3 mg |
Draslík | 588,4 mg |
Sodík | 24,6 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 10,7 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,6 mg |
Komentáře a hodnocení