Žabí stehýnka Provençale
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 stroužek
- Česnek
- 80 g
- Máslo čerstvé
- 80 g
- Olej olivový
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 1 polévková lžíce
- Strouhanka
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 400 g
- Žabí stehýnka
Postup
1 | Stehýnka vypereme, osušíme, osolíme, opepříme a na pánvi v oleji prudce z obou stran do zlatova opečeme. |
2 | Stehýnka urovnáme na talíře, do pánve vmícháme prolisovaný česnek, máslo a strouhanku, rozpálíme, zamícháme, stehýnka na talíři touto směsí polijeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 384 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 3 g |
Tuky | 34 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 74,0 mg |
Draslík | 312,1 mg |
Sodík | 268,7 mg |
Vláknina | 419,4 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,0 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 23,7 mg |
Komentáře a hodnocení