Hovězí steaky s rajčatovou omáčkou
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 600 g
- Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce
- Kapary
- 50 ml
- Olej olivový
- 50 g
- Olivy černé
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 400 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 špetka
- Sůl
- 300 g
- Těstoviny Penne
- 100 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Maso pokrájíme na plátky, potřeme olejem a do masa vetřeme sůl s pepřem. Rozpálíme si pánev a maso opékáme z každé strany 2-6 minut, podle toho jak moc propečené steaky máme rádi. Po propečení dáme maso stranou. |
2 | Do pánve přidáme olej a nadrobno pokrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem necháme 5 minut osmahnout, dokud nám nezačne cibulka chytat barvu. Nyní přidáme rajčata s vínem a vaříme cca 5 minut, až se nám rajčata rozvaří. Následně přidáme kapary, pokrájené olivy a dochutíme solí a pepřem. |
3 | Na závěr už jen stačí rozdělit těstoviny na talíře, přiložit plátek masa a vše lehce polít omáčkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 642 kcal |
Bílkoviny | 44 g |
Sacharidy | 64 g |
Tuky | 21 g |
Uhlovodany | 64 g |
Cholesterol | 87,0 mg |
Draslík | 254,2 mg |
Sodík | 390,4 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 117,7 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 11,9 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,4 mg |
Komentáře a hodnocení