Hovězí steaky s rajčatovou omáčkou

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
600 g
Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce
Kapary
50 ml
Olej olivový
50 g
Olivy černé
1 špetka
Pepř černý mletý
400 g
Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka
Sůl
300 g
Těstoviny Penne
100 ml
Víno bílé

Postup

1

Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Maso pokrájíme na plátky, potřeme olejem a do masa vetřeme sůl s pepřem. Rozpálíme si pánev a maso opékáme z každé strany 2-6 minut, podle toho jak moc propečené steaky máme rádi. Po propečení dáme maso stranou.

2

Do pánve přidáme olej a nadrobno pokrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem necháme 5 minut osmahnout, dokud nám nezačne cibulka chytat barvu. Nyní přidáme rajčata s vínem a vaříme cca 5 minut, až se nám rajčata rozvaří. Následně přidáme kapary, pokrájené olivy a dochutíme solí a pepřem.

3

Na závěr už jen stačí rozdělit těstoviny na talíře, přiložit plátek masa a vše lehce polít omáčkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 642 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 64 g
Tuky 21 g
Uhlovodany 64 g
Cholesterol 87,0 mg
Draslík 254,2 mg
Sodík 390,4 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 117,7 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 11,9 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz