Polévka s masovými knedlíčky
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 20 g
- Glutasol
- 100 g
- Mrkev kořen
- 5 g
- Muškátový květ
- 60 g
- Omáčka sójová
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 10 g
- Petržel - nať
- 200 g
- Pórek
- 100 g
- Solamyl
- 30 g
- Sůl
- 120 g
- Vejce slepičí
- 400 g
- Vepřový ořez
- 160 ml
- Víno bílé
- 1800 ml
- Vývar z hovězích kostí
Postup
1 | Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, polovinu vína, muškátový květ, sójovou omáčku, solamyl a vejce. Vše dobře promícháme a z hmoty tvoříme kuličky, které vaříme ve vývaru spolu s jemně nakrájenou mrkví a pórkem. |
2 | Vývar ochutíme zbylým vínem, glutasolem a mletým pepřem. Vše ještě krátce povaříme. |
3 | Při podávání do každé porce vkládáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 207 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 15 g |
Tuky | 32 g |
Uhlovodany | 14 g |
Cholesterol | 85,4 mg |
Draslík | 948,4 mg |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,4 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,5 mg |
Komentáře a hodnocení