Polévka s masovými knedlíčky

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
20 g
Glutasol
100 g
Mrkev kořen
5 g
Muškátový květ
60 g
Omáčka sójová
5 g
Pepř černý mletý
10 g
Petržel - nať
200 g
Pórek
100 g
Solamyl
30 g
Sůl
120 g
Vejce slepičí
400 g
Vepřový ořez
160 ml
Víno bílé
1800 ml
Vývar z hovězích kostí

Postup

1

Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, polovinu vína, muškátový květ, sójovou omáčku, solamyl a vejce. Vše dobře promícháme a z hmoty tvoříme kuličky, které vaříme ve vývaru spolu s jemně nakrájenou mrkví a pórkem.

2

Vývar ochutíme zbylým vínem, glutasolem a mletým pepřem. Vše ještě krátce povaříme.

3

Při podávání do každé porce vkládáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.

Nutriční hodnoty

Kalorie 207 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 15 g
Tuky 32 g
Uhlovodany 14 g
Cholesterol 85,4 mg
Draslík 948,4 mg
Sodík 2 g
Vláknina 2 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,4 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz