Estonské smažené sněhové noky

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
2 polévková lžíce
Cukr krupice
5 polévková lžíce
Cukr moučkový
3 polévková lžíce
Marmeláda malinová
70 g
Máslo čerstvé
60 g
Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce
Olej rostlinný
200 ml
Smetana ke šlehání 30%
70 g
Solamyl
2 ks
Vejce slepičí
220 ml
Voda pitná

Postup

1

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky naředíme 2 lžícemi teplé vody a napěníme je.

2

Hladkou mouku smícháme se Solamylem, v pánvi na másle lehce osmahneme do světle žluté barvy, zalijeme 200 ml vařící vody s cukrem, rozmícháme, sejmeme z ohně a metlou všleháme žloutky. Do směsi pak opatrně vmícháme sníh z bílků.

3

Těsto nabíráme lžící jako noky, vkládáme na rozehřátý olej a na velmi mírném ohni je smažíme, až noky ztuhnou a zezlátnou. Osmažené noky necháme na mřížce okapat.

4

Noky podáváme posypané moučkovým cukrem a zdobíme krémem z ušlehané smetany smíchané se 2 lžícemi moučkového cukru a malinovou zavařeninou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 364 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 36 g
Tuky 12 g
Uhlovodany 28 g
Cholesterol 95,8 mg
Draslík 26,2 mg
Sodík 30,8 mg
Vláknina 880,0 mg
Vitamín A 94,2 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 13,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz