Bifteky s volským okem

Celkový čas:
10 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
5 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Hovězí svíčková
4 špetka
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Sádlo škvařené
4 špetka
Sůl
1 dl
Olej slunečnicový
4 špetka
Paprika mletá sladká
2 špetka
Pepř černý mletý
2 špetka
Sůl
4 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Z pravé svíčkové nakrájené bifteky odblaníme, trochu naklepeme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle opečeme po obou stranách 5 minut. Bifteky vybereme z pánve, rozdělíme na jednotlivé talíře.

2

Do jiné pánvi na rozpálený olej rozklepneme opatrně vejce tak, aby zůstala celá. Osmahneme na volská oka. Následovně poklademe na jednotlivé bifteky, osolíme, opepříme. Posypeme mletou paprikou a s vhodnou přílohou podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 345 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 1 g
Tuky 13 g
Uhlovodany 855,5 mg
Cholesterol 308,6 mg
Draslík 611,7 mg
Sodík 514,4 mg
Vláknina 388,1 mg
Vitamín A 388,0 mg
Vitamín B6 1,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,1 mg
Vitamín E 4,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz