Bifteky s volským okem
- Celkový čas:
- 10 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 5 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Hovězí svíčková
- 4 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Sádlo škvařené
- 4 špetka
- Sůl
- 1 dl
- Olej slunečnicový
- 4 špetka
- Paprika mletá sladká
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 špetka
- Sůl
- 4 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Z pravé svíčkové nakrájené bifteky odblaníme, trochu naklepeme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle opečeme po obou stranách 5 minut. Bifteky vybereme z pánve, rozdělíme na jednotlivé talíře. |
2 | Do jiné pánvi na rozpálený olej rozklepneme opatrně vejce tak, aby zůstala celá. Osmahneme na volská oka. Následovně poklademe na jednotlivé bifteky, osolíme, opepříme. Posypeme mletou paprikou a s vhodnou přílohou podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 345 kcal |
Bílkoviny | 41 g |
Sacharidy | 1 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 855,5 mg |
Cholesterol | 308,6 mg |
Draslík | 611,7 mg |
Sodík | 514,4 mg |
Vláknina | 388,1 mg |
Vitamín A | 388,0 mg |
Vitamín B6 | 1,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,1 mg |
Vitamín E | 4,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,5 mg |
Komentáře a hodnocení