Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 85 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21020

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
200 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Majoránka
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř cayenský
200 g Skopová plec
1 polévková lžíce Sůl
5 ks Vejce slepičí
200 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 608kJ
0% Sacharidy 1 g
71% Tuky 53 g
32% Sodík 639 mg
61% Bílkoviny 35 g

Balkánský biftek postup přípravy receptu:

1

Kvalitní hovězí, vepřové a skopové maso umyjeme, odblaníme, osušíme, pokrájíme na kusy a umeleme.

2

Maso vložíme do mísy a dobře promícháme s pepřem (bifteky by měly být dost pálivé), přidáme majoránku, sůl, celé vajíčko, nastrouhanou citronovou kůru a olej.

3

Vše velmi dobře promícháme a dáme na chladné místo 1 hodinu odležet.

4

Z masové směsi vytvarujeme menší bochánky o velikosti dlaně a do každého bifteku uděláme pomocí sklenice nebo rukou mělčí důlek.

5

Bifteky potíráme olejem a grilujeme.

6

Když jsou skoro hotové, tak do každého důlku v bifteku dáme syrový žloutek a grilujeme do doby, dokud žloutek neztuhne.

Poznámka

Bifteky podáváme s grilovanou nebo čerstvou ochucenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept