Vepřové maso s omáčkou
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 špetka
- Chilli
- 2 polévková lžíce
- Cukr krupice
- 0,5 polévková lžíce
- Kari
- 2 polévková lžíce
- Kečup
- 60 g
- Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 400 g
- Vepřové maso
- 250 g
- Zelenina nakládaná
- 1 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Vepřové maso nakrájené na kostičky osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. |
2 | V litru vody povaříme protlak, kečup, koření a cukr. |
3 | Zahustíme hladkou moukou, přidáme zeleninovou čalamádu (bez nálevu) a sundáme z plotny. |
4 | Hotové maso přelijeme omáčkou a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 180 kcal |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 9 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 57,6 mg |
Sodík | 100,1 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,6 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,3 mg |
Komentáře a hodnocení