Recept

Vepřová krkovice pečená na zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová krkovice pečená na zelenině 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 33917

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
0,3 kávová lžička Kmín drcený
350 g Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Petržel kořen
400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 kg Vepřová krkovička
10 stroužek Česnek
250 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 020kJ
7% Sacharidy 24 g
285% Tuky 213 g
6% Sodík 127 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vepřová krkovice pečená na zelenině postup přípravy receptu:

1

Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, očištěné šalotky rozpůlíme, česnek oloupeme. Dno pekáče vyložíme plátky anglické slaniny.

2

Maso nevykosťujeme, jen osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Poté maso vložíme do pekáče, obložíme česnekem, šalotkami, zeleninou, zalijeme pivem a v troubě předehřáté na 210 °C rychle zapečeme. Poté maso přikryjeme poklicí, teplotu v troubě zmírníme a pečeme, až je maso měkké. Aby mělo maso zlatavou barvu a křupavou kůrku, odklopíme poklici asi deset minut před koncem pečení.

3

Maso servírujeme s upečenou zeleninou.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Vepřová krkovice pečená na zelenině
Tento recept jsem otestovala pro naši malou oslavu a mohu říci, že recept nezklamal. Maso jsem si naložila už den dopředu a před pečením jsem jen podlila pivem. První rychlozapékání jsem dělala 20 minut, poté přiklopila a pekla dalších 45 minut a poté jsem ještě na 10 minut nechala krkovičku bez poklopu. Nebyla vysušená, byla šťavnatá a všem nám moc chutnala.
 
Joy
Vepřová krkovice pečená na zelenině
Dnes jsem přesně podle rozpisu a popisu realizoval 2 kg pečené krkovice. Výsledek byl vynikající. Mohu všem jenom doporučit.................. Joy.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept