Pivní polévka Ládi Hrušky

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Brambory
3 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
15 g
Máslo čerstvé
250 ml
Mléko polotučné
3 g
Pepř černý mletý
5 g
Petržel - nať
300 ml
Pivo světlé 10% 3,9% obj.
5 g
Sůl
100 g
Syreček
300 ml
Voda pitná

Postup

1

Cibuli, jednu bramboru a tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli smažíme v hrnci na másle asi 5 minut až zesklovatí a poté přidáme tvarůžky, které necháme úplně rozpustit.

2

Podlijeme vodou a pivem a přivedeme k varu. Do vroucí polévky nastrouháme na jemném struhadle jednu bramboru a přisypeme druhou bramboru nakrájenou na kostičky. Vaříme asi 8 - 10 minut až brambory změknou.

3

Nakonec přilijeme mléko a těsně před vypnutím ochutíme prolisovaným česnekem, sekanými bylinkami a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 158 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 15 g
Tuky 5 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 10,8 mg
Draslík 236,5 mg
Sodík 493,9 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,8 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 9,9 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 21,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz