Pivní polévka Ládi Hrušky
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Brambory
- 3 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 15 g
- Máslo čerstvé
- 250 ml
- Mléko polotučné
- 3 g
- Pepř černý mletý
- 5 g
- Petržel - nať
- 300 ml
- Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5 g
- Sůl
- 100 g
- Syreček
- 300 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Cibuli, jednu bramboru a tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli smažíme v hrnci na másle asi 5 minut až zesklovatí a poté přidáme tvarůžky, které necháme úplně rozpustit. |
2 | Podlijeme vodou a pivem a přivedeme k varu. Do vroucí polévky nastrouháme na jemném struhadle jednu bramboru a přisypeme druhou bramboru nakrájenou na kostičky. Vaříme asi 8 - 10 minut až brambory změknou. |
3 | Nakonec přilijeme mléko a těsně před vypnutím ochutíme prolisovaným česnekem, sekanými bylinkami a podle vlastní chuti osolíme a opepříme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 158 kcal |
Bílkoviny | 11 g |
Sacharidy | 15 g |
Tuky | 5 g |
Uhlovodany | 9 g |
Cholesterol | 10,8 mg |
Draslík | 236,5 mg |
Sodík | 493,9 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,8 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 9,9 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 21,0 mg |
Komentáře a hodnocení