Španělský ptáček na "punk styl" Ládi Hrušky

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bujón hovězí
1 ks
Cibule
40 g
Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks
Okurky nakládané
40 ml
Olej rostlinný
1 ks
Párky jemné
2 g
Pepř černý mletý
50 g
Špek
3 g
Sůl
2 ks
Vejce slepičí
750 ml
Voda pitná

Postup

1

Cibuli, špek, natvrdo uvařená vejce a okurky nakrájíme na drobné kostičky, párek nakrájíme na silnější kolečka.

2

V hrnci na oleji osmahneme cibuli a špek asi 3 minuty dokud nezačne cibule zlátnout. Zaprášíme moukou a na mírném ohni asi 2 minuty stále mícháme, abychom vytvořili světle hnědou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vodu, přidáme bujón, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut.

3

Poté přidáme nakrájený párek, vejce a okurky a pro dochucení přilijeme i trochu sladkokyselého nálevu z okurek. Vše společně provaříme asi 10 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie 711 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 37 g
Tuky 57 g
Uhlovodany 22 g
Cholesterol 245,5 mg
Draslík 340,0 mg
Sodík 10 g
Vláknina 20 g
Vitamín A 2 g
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 10,5 mg
Vitamín E 3,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
honza.zukal@gmail.com
Dobré.
Mám ho vyzkoušený a mohu doporučit.