Španělský ptáček na "punk styl" Ládi Hrušky
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bujón hovězí
- 1 ks
- Cibule
- 40 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 ks
- Okurky nakládané
- 40 ml
- Olej rostlinný
- 1 ks
- Párky jemné
- 2 g
- Pepř černý mletý
- 50 g
- Špek
- 3 g
- Sůl
- 2 ks
- Vejce slepičí
- 750 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Cibuli, špek, natvrdo uvařená vejce a okurky nakrájíme na drobné kostičky, párek nakrájíme na silnější kolečka. |
2 | V hrnci na oleji osmahneme cibuli a špek asi 3 minuty dokud nezačne cibule zlátnout. Zaprášíme moukou a na mírném ohni asi 2 minuty stále mícháme, abychom vytvořili světle hnědou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vodu, přidáme bujón, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. |
3 | Poté přidáme nakrájený párek, vejce a okurky a pro dochucení přilijeme i trochu sladkokyselého nálevu z okurek. Vše společně provaříme asi 10 minut. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 711 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 37 g |
Tuky | 57 g |
Uhlovodany | 22 g |
Cholesterol | 245,5 mg |
Draslík | 340,0 mg |
Sodík | 10 g |
Vláknina | 20 g |
Vitamín A | 2 g |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 10,5 mg |
Vitamín E | 3,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,8 mg |
Dobré.
Mám ho vyzkoušený a mohu doporučit.
Mám ho vyzkoušený a mohu doporučit.
Komentáře a hodnocení