Roláda z krůtího stehna
- Celkový čas:
- 47 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 32 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 1 kávová lžička
- Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 1 špetka
- Sůl
- 125 ml
- Bujón bylinkový
- 2 plátek
- dušená šunka výběrová 85%masa
- 1 kávová lžička
- Hořčice plnotučná
- 200 g
- Krůtí stehna
- 120 g
- Mozzarella light
- 1 polévková lžíce
- Olej olivový
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 špetka
- Sůl
Postup
1 | Očištěný stroužek česneku utřeme se solí a promícháme ho s olejem a s drobně pokrájenou petrželkou. |
2 | Krůtí stehno omyjeme, osušíme, odstraníme kůži a vykostíme. Pak maso nařežeme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólií a zlehka naklepeme hladkou paličkou. Maso potřeme z vnitřní strany česnekovou směsí, troškou hořčice, poklademe po celé ploše plátky šunky a mozzarelly. Pak maso zabalíme pečlivě do tvaru malé rolády. Převážeme ji potravinovým provázkem, zvrchu ji osolíme a ochutíme pepřem. |
3 | V pánvi rozpálíme olej. Roládu osmažíme z každé strany dozlatova, podlejeme ji bujónem a pod poklicí, při nízké teplotě dusíme doměkka přibližně 20-30 minut. |
4 | Z hotové rolády odstraníme provázek, roládu nakrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme výpekem a hned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 303 kcal |
Bílkoviny | 33 g |
Sacharidy | 3 g |
Tuky | 18 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 71,0 mg |
Draslík | 303,2 mg |
Sodík | 574,1 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 3,2 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,5 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,9 mg |
Komentáře a hodnocení