Nejlepší citronová marmeláda
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 55 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Citrony
- 600 g
- Cukr krupice
- 2 balení
- Gelfix Extra
- 600 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Citrony ve vlažné vodě pečlivě okartáčujeme, vodu 2 x vyměníme. |
2 | Citrony nakrájíme na tenká kolečka, odstraníme pecky a v 500 ml vody necháme do druhého dne. |
3 | Druhý den vsypeme cukr a na velmi mírném plameni vaříme alespoň 50 minut. Poté rozmixujeme, přivedeme do varu a vmícháme želírovací přípravek smíchaný se lžící cukru. Necháme přejít varem a plníme do skleniček. |
4 | Skleničky na 5 minut obrátíme dnem vzhůru, poté otočíme a necháme vychladnout. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 315 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 88 g |
Tuky | 0 g |
Uhlovodany | 88 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 182,8 mg |
Sodík | 7,5 mg |
Vláknina | 12 g |
Vitamín A | 37,5 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 96,3 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,9 mg |
Komentáře a hodnocení