Nejlepší citronová marmeláda

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
55 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Citrony
600 g
Cukr krupice
2 balení
Gelfix Extra
600 ml
Voda pitná

Postup

1

Citrony ve vlažné vodě pečlivě okartáčujeme, vodu 2 x vyměníme.

2

Citrony nakrájíme na tenká kolečka, odstraníme pecky a v 500 ml vody necháme do druhého dne.

3

Druhý den vsypeme cukr a na velmi mírném plameni vaříme alespoň 50 minut. Poté rozmixujeme, přivedeme do varu a vmícháme želírovací přípravek smíchaný se lžící cukru. Necháme přejít varem a plníme do skleniček.

4

Skleničky na 5 minut obrátíme dnem vzhůru, poté otočíme a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty

Kalorie 315 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 88 g
Tuky 0 g
Uhlovodany 88 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 182,8 mg
Sodík 7,5 mg
Vláknina 12 g
Vitamín A 37,5 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 96,3 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz