Rýžový salát s paprikami a rajčaty
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 1 polévková lžíce
- Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 250 g
- Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 250 g
- Rajčata
- 250 g
- Rýže loupaná
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Propláchnutou rýži vsypeme do vroucí osolené a okyselené vody. Vaříme 15 minut, potom rýži scedíme a propláchneme studenou vodou. |
2 | Omyté papriky a rajčata nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Přimícháme vařenou rýži, přidáme ocet a olej podle chuti. |
3 | Salát zlehka promícháme a ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 301 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 60 g |
Tuky | 4 g |
Uhlovodany | 60 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 368,1 mg |
Sodík | 213,3 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 608,6 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 69,7 mg |
Vitamín E | 1,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,6 mg |
Komentáře a hodnocení