Kotlety s pikantní smetanovou omáčkou
- Celkový čas:
- 65 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Cibule
- 1 polévková lžíce
- Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce
- Kopr čerstvý
- 1 kávová lžička
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks
- Okurky nakládané
- 2 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce
- Sardelová pasta
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 600 g
- Vepřové kotlety
- 250 ml
- Voda pitná
- 200 g
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přendáme je na nahřátý talíř a každou kotletu z obou stran potřeme sardelovou pastou. |
2 | Do výpeku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme opečené kotlety a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu hořčice a kotlety dusíme doměkka. |
3 | Před koncem dušení přidáme najemno nakrájenou okurku a nasekaný kopr. Zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s trochou mouky. Chvíli povaříme a nakonec přilijeme šťávu získanou z jedné nastrouhané cibule. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 428 kcal |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 9 g |
Tuky | 28 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 129,2 mg |
Draslík | 688,0 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 587,5 mg |
Vitamín B6 | 1,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 6,3 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,6 mg |
Komentáře a hodnocení