Kotlety s pikantní smetanovou omáčkou

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Cibule
1 polévková lžíce
Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce
Kopr čerstvý
1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks
Okurky nakládané
2 polévková lžíce
Olej rostlinný
1 polévková lžíce
Sardelová pasta
1 kávová lžička
Sůl
600 g
Vepřové kotlety
250 ml
Voda pitná
200 g
Zakysaná smetana

Postup

1

Kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přendáme je na nahřátý talíř a každou kotletu z obou stran potřeme sardelovou pastou.

2

Do výpeku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme opečené kotlety a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu hořčice a kotlety dusíme doměkka.

3

Před koncem dušení přidáme najemno nakrájenou okurku a nasekaný kopr. Zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s trochou mouky. Chvíli povaříme a nakonec přilijeme šťávu získanou z jedné nastrouhané cibule.

Nutriční hodnoty

Kalorie 428 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 9 g
Tuky 28 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 129,2 mg
Draslík 688,0 mg
Sodík 1 g
Vláknina 4 g
Vitamín A 587,5 mg
Vitamín B6 1,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,3 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz