Květákovo-cizrnový pilaf

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Cibule
400 g
Cizrna konzervovaná
1 polévková lžíce
Kari pasta
4 polévková lžíce
Koriandr čerstvý
350 g
Květák
50 g
Mandle plátky
1 polévková lžíce
Olej slunečnicový
200 g
Rýže Basmati
500 ml
Vývar zeleninový

Postup

1

Cibule nakrájíme na plátky. Opečeme je na oleji. Po pěti minutách vmícháme kari pastu a po minutě i rýži, květák a slitou cizrnu. Pořádně zamícháme.

2

Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut doměkka. Nakonec vmícháme nasucho opražené mandle.

3

Podáváme posypané koriandrem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 386 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 57 g
Tuky 13 g
Uhlovodany 57 g
Cholesterol 2,3 mg
Draslík 695,0 mg
Sodík 912,9 mg
Vláknina 17 g
Vitamín A 291,9 mg
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 58,3 mg
Vitamín E 1,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz