Květákovo-cizrnový pilaf
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Cibule
- 400 g
- Cizrna konzervovaná
- 1 polévková lžíce
- Kari pasta
- 4 polévková lžíce
- Koriandr čerstvý
- 350 g
- Květák
- 50 g
- Mandle plátky
- 1 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 200 g
- Rýže Basmati
- 500 ml
- Vývar zeleninový
Postup
1 | Cibule nakrájíme na plátky. Opečeme je na oleji. Po pěti minutách vmícháme kari pastu a po minutě i rýži, květák a slitou cizrnu. Pořádně zamícháme. |
2 | Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut doměkka. Nakonec vmícháme nasucho opražené mandle. |
3 | Podáváme posypané koriandrem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 386 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 57 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 57 g |
Cholesterol | 2,3 mg |
Draslík | 695,0 mg |
Sodík | 912,9 mg |
Vláknina | 17 g |
Vitamín A | 291,9 mg |
Vitamín B6 | 0,8 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 58,3 mg |
Vitamín E | 1,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,5 mg |
Komentáře a hodnocení