Rajčatová bruschetta II
- Celkový čas:
- 17 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 7 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bageta
- 1 stroužek
- Česnek
- 1 polévková lžíce
- Olej olivový extra panenský
- 2 kávová lžička
- Oregano čerstvé
- 100 g
- Rajčata Cherry
- 100 g
- Sýr Ricotta
Postup
1 | Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a pečeme 5-7 minut na 170 °C dozlatova. |
2 | Po upečení necháme vychladnout a potřeme česnekem (kdo nemá rád česnek, tento krok vynechá). |
3 | Bagety potřeme ricottou, ozdobíme přepůlenými rajčaty a oreganem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 247 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 37 g |
Tuky | 6 g |
Uhlovodany | 37 g |
Cholesterol | 12,8 mg |
Draslík | 192,0 mg |
Sodík | 430,8 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 111,4 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 8,6 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,5 mg |
Komentáře a hodnocení