Bramborový toč

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Brambory
50 ml
Mléko polotučné
100 g
Mouka pšeničná hrubá
2 špetka
Pepř černý mletý
150 g
Rajčata
1 kávová lžička
Sůl
150 g
Sýr Eidam cihla 40%
1 ks
Vejce slepičí
2 l
Voda pitná

Postup

1

300g brambor uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme je a nastrouháme.

2

Zbylé brambory nevaříme, jen je oškrábeme. Nastrouháme je najemno, slijeme vodu a promícháme v míse s vařenými bramborami.

3

Přilijeme mléko, přidáme vejce, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto.

4

Těsto rozprostřeme do pekáčku vymazaného máslem a povrch poklademe kolečky omytých rajčat.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova.

6

Před koncem pečení rozložíme na rajčata tenké plátky sýra a jen krátce zapečeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 311 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 42 g
Tuky 9 g
Uhlovodany 26 g
Cholesterol 71,1 mg
Draslík 914,2 mg
Sodík 208,8 mg
Vláknina 12 g
Vitamín A 306,4 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 26,6 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz