Bramborový toč
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Brambory
- 50 ml
- Mléko polotučné
- 100 g
- Mouka pšeničná hrubá
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 150 g
- Rajčata
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 150 g
- Sýr Eidam cihla 40%
- 1 ks
- Vejce slepičí
- 2 l
- Voda pitná
Postup
1 | 300g brambor uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme je a nastrouháme. |
2 | Zbylé brambory nevaříme, jen je oškrábeme. Nastrouháme je najemno, slijeme vodu a promícháme v míse s vařenými bramborami. |
3 | Přilijeme mléko, přidáme vejce, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto. |
4 | Těsto rozprostřeme do pekáčku vymazaného máslem a povrch poklademe kolečky omytých rajčat. |
5 | Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova. |
6 | Před koncem pečení rozložíme na rajčata tenké plátky sýra a jen krátce zapečeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 311 kcal |
Bílkoviny | 18 g |
Sacharidy | 42 g |
Tuky | 9 g |
Uhlovodany | 26 g |
Cholesterol | 71,1 mg |
Draslík | 914,2 mg |
Sodík | 208,8 mg |
Vláknina | 12 g |
Vitamín A | 306,4 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 26,6 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,2 mg |
Komentáře a hodnocení