Vejce zapečená s těstovinami a květákem
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Květák
- 80 g
- Máslo čerstvé
- 1,3 dl
- Mléko polotučné
- 30 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks
- Petržel - nať
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 50 g
- Sýr Eidam cihla 40%
- 400 g
- Těstoviny čtyřvaječné
- 6 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku. |
2 | Zředíme ji mlékem a troškou vývaru z květáku, rozšleháme a povaříme. Pak přimícháme 2 syrová vejce. |
3 | Vymažeme máslem ohnivzdornou mísu, vložíme vrstvu vařených těstovin, na ně položíme na kostičky nakrájená uvařená vejce, růžičky květáku a zalijeme částí bešamelové omáčky. |
4 | Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Poslední vrstvu nám tvoří těstoviny, pokropíme je bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a pak pokapeme zbylým máslem. |
5 | Pečeme v troubě do roztavení sýru. |
6 | Podáváme s bramborem nebo se zeleninovým salátem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 783 kcal |
Bílkoviny | 32 g |
Sacharidy | 93 g |
Tuky | 32 g |
Uhlovodany | 13 g |
Cholesterol | 403,9 mg |
Draslík | 866,1 mg |
Sodík | 293,8 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 121,0 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 26,3 mg |
Komentáře a hodnocení