Vejce zapečená s těstovinami a květákem

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Květák
80 g
Máslo čerstvé
1,3 dl
Mléko polotučné
30 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks
Petržel - nať
0,5 kávová lžička
Sůl
50 g
Sýr Eidam cihla 40%
400 g
Těstoviny čtyřvaječné
6 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku.

2

Zředíme ji mlékem a troškou vývaru z květáku, rozšleháme a povaříme. Pak přimícháme 2 syrová vejce.

3

Vymažeme máslem ohnivzdornou mísu, vložíme vrstvu vařených těstovin, na ně položíme na kostičky nakrájená uvařená vejce, růžičky květáku a zalijeme částí bešamelové omáčky.

4

Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Poslední vrstvu nám tvoří těstoviny, pokropíme je bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a pak pokapeme zbylým máslem.

5

Pečeme v troubě do roztavení sýru.

6

Podáváme s bramborem nebo se zeleninovým salátem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 783 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 93 g
Tuky 32 g
Uhlovodany 13 g
Cholesterol 403,9 mg
Draslík 866,1 mg
Sodík 293,8 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 121,0 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 26,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz