Šťovíková polévka
- Celkový čas:
- 32 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 12 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 hrst
- Datle sušené
- 1 špetka
- Hřebíček mletý
- 250 ml
- Mléko kokosové
- 3 polévková lžíce
- Olej arašídový (podzemnicový)
- 100 g
- Palmová srdíčka - sterilovaná
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce
- Sezam - semena
- 3 polévková lžíce
- Sójová pasta Miso
- 400 g
- Šťovík
- 1 špetka
- Sůl
- 500 ml
- Vývar zeleninový
- 1 špetka
- Zázvor mletý
Postup
1 | Šťovík opláchneme a nasekáme nahrubo. Palmová srdíčka scedíme, nakrájíme je nadrobno. Datle nakrájíme rovněž nadrobno. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a šťovík, datle a palmová srdíčka krátce orestujeme. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a hřebíčkem. Vmícháme sójovou pastu a zvolna cca 10min provaříme. Přidáme kokosové mléko a za stálého míchání vaříme ještě 1-2min. |
3 | Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 351 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 27 g |
Uhlovodany | 21 g |
Cholesterol | 2,3 mg |
Draslík | 812,8 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 14,4 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 58,2 mg |
Vitamín E | 1,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,5 mg |
Komentáře a hodnocení