Šťovíková polévka

Celkový čas:
32 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
12 minut

Ingredience

Počet porcí
1 hrst
Datle sušené
1 špetka
Hřebíček mletý
250 ml
Mléko kokosové
3 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový)
100 g
Palmová srdíčka - sterilovaná
1 špetka
Pepř černý mletý
3 polévková lžíce
Sezam - semena
3 polévková lžíce
Sójová pasta Miso
400 g
Šťovík
1 špetka
Sůl
500 ml
Vývar zeleninový
1 špetka
Zázvor mletý

Postup

1

Šťovík opláchneme a nasekáme nahrubo. Palmová srdíčka scedíme, nakrájíme je nadrobno. Datle nakrájíme rovněž nadrobno.

2

Ve woku rozpálíme olej a šťovík, datle a palmová srdíčka krátce orestujeme. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a hřebíčkem. Vmícháme sójovou pastu a zvolna cca 10min provaříme. Přidáme kokosové mléko a za stálého míchání vaříme ještě 1-2min.

3

Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 351 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 21 g
Tuky 27 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 2,3 mg
Draslík 812,8 mg
Sodík 1 g
Vláknina 9 g
Vitamín A 14,4 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 58,2 mg
Vitamín E 1,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz