Pikantní hovězí plátky

Celkový čas:
16 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
6 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Hovězí roštěnka vys. peč.
100 g
Kompot mandarinkový
50 g
Nakládaný zelený pepř
5 polévková lžíce
Olej sezamový
0,5 ks
Pažitka
1 špetka
Sůl

Postup

1

Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

Ve woku rozpálíme olej a maso na něm 3-4min za stálého míchání orestujeme. Pepř necháme okapat a přidáme do pánve. Mandarinky rovněž necháme okapat, šťávu odložíme, mandarinky přidáme k masu a krátce 1-2min podusíme.

3

Poté přimícháme 2-3 lžíce mandarinkové šťávy a ochutíme solí.

4

Rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 453 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 5 g
Tuky 29 g
Uhlovodany 5 g
Cholesterol 165,0 mg
Draslík 64,7 mg
Sodík 60,1 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 13,8 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz