Pikantní hovězí plátky
- Celkový čas:
- 16 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 6 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Hovězí roštěnka vys. peč.
- 100 g
- Kompot mandarinkový
- 50 g
- Nakládaný zelený pepř
- 5 polévková lžíce
- Olej sezamový
- 0,5 ks
- Pažitka
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a maso na něm 3-4min za stálého míchání orestujeme. Pepř necháme okapat a přidáme do pánve. Mandarinky rovněž necháme okapat, šťávu odložíme, mandarinky přidáme k masu a krátce 1-2min podusíme. |
3 | Poté přimícháme 2-3 lžíce mandarinkové šťávy a ochutíme solí. |
4 | Rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 453 kcal |
Bílkoviny | 44 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 29 g |
Uhlovodany | 5 g |
Cholesterol | 165,0 mg |
Draslík | 64,7 mg |
Sodík | 60,1 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 13,8 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,8 mg |
Komentáře a hodnocení