Beránek velikonoční

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
35 minut

Ingredience

Počet porcí
1 polévková lžíce
Citronová šťáva
10 dkg
Cukr krupice
2 polévková lžíce
Hrozinky
1 hrst
Mandle
1 kávová lžička
Máslo čerstvé
20 dkg
Mouka polohrubá
3 špetka
Mouka pšeničná hrubá
5 ks
Vejce slepičí

Postup

1

V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem.

2

Mezi tím si dáme do malé nádoby vařit vodu, jakmile začne vařit, vhodíme do ní hrst mandlí, necháme asi 2 min. povařit a vodu slijeme. Mandle vyloupneme ze slupky.

3

Horkou vodou si spaříme rozinky.

4

Do utřené směsi přidáme asi 1 lžíci citronové šťávy, postupně zašleháváme mouku a na každý žloutek přidáme lžíci studené vody (pokud jsou vejce větší, přidáme navíc 2 lžíce vody).

5

Pak přisypeme rozinky a na drobné kousky nasekané mandle. Nakonec zamícháme sníh z bílků.

6

Formu vymastíme a lehce vysypeme moukou, do očí dáme po jedné rozince a na čumáček vyloupnutou mandli. Pečeme pozvolna v předehřáté troubě asi 30-40 minut.

7

Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z formy a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 321 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 49 g
Tuky 10 g
Uhlovodany 48 g
Cholesterol 206,7 mg
Draslík 198,7 mg
Sodík 69,0 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,7 mg
Vitamín E 2,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz