Matjes v majonéze
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Citrony
- 150 g
- Majonéza
- 1 ks
- Matjesy - filet
- 3 ks
- Okurky nakládané
- 1 ks
- Salát hlávkový
- 3 polévková lžíce
- Smetana 33% (šlehačka)
Postup
1 | Francouzskou majonézu získáme smícháním majonézy se šlehančkou, do níž zamícháme matjesa nakrájeného na proužky a nechám více jak 2 hodiny odležet. |
2 | Na mísu vyskládáme oprané listy hlávkového salátu, na něj navršíme matjesa v majonéze a do středu zapíchneme srdíčko salátu. Kolem ozdobíme půlkolečky citrónu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 381 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 36 g |
Uhlovodany | 9 g |
Cholesterol | 5,4 mg |
Draslík | 100,2 mg |
Sodík | 3 g |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 21,8 mg |
Vitamín E | 4,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,8 mg |
Komentáře a hodnocení