Recept

Majonéza z vařených žloutků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3554

Ingredience

1 ks Citrony
250 ml Olej stolní
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

135% Kalorie 2,669 kcal
Kilojoule 11 169kJ
4% Sacharidy 16 g
378% Tuky 284 g
15% Sodík 308 mg
37% Bílkoviny 21 g

Majonéza z vařených žloutků postup přípravy receptu:

1

Vařené žloutky prolisujeme a utřeme se syrovými žloutky. Za stálého přikapávání oleje třeme na hustou hmotu.

2

Potom přidáme worcester, citronovou šťávu a pokud je třeba, zředíme majonézu smetanou.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept