Skopová kýta pečená
- Celkový čas:
- 110 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 90 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 100 g
- Máslo čerstvé
- 0,5 kávová lžička
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 0,5 polévková lžíce
- Protlak rajčatový
- 1000 g
- Skopová kýta
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 50 g
- Tuk
- 250 ml
- Vývar z hovězích kostí
Postup
1 | Omytou kýtu zbavíme šlach, odblaníme, vykostíme a potřeme solí, pepřem a česnekem. |
2 | Maso nejdříve opečeme na tuku a potom dáme péci do trouby. Během pečení kýtu potíráme máslem nebo podléváme vodou a vypečenou šťávou. |
3 | Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, vývar a dobře povaříme. |
4 | Pečeni nakrájíme na plátky a přelijeme ocezenou šťávou. |
5 | Podáváme s pečenými bramborami a se zelím. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 744 kcal |
Bílkoviny | 36 g |
Sacharidy | 3 g |
Tuky | 65 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 45,0 mg |
Draslík | 261,0 mg |
Sodík | 431,8 mg |
Vláknina | 152,6 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,8 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 32,6 mg |
Komentáře a hodnocení