Skopová kýta pečená

Celkový čas:
110 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
90 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
100 g
Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka
Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce
Protlak rajčatový
1000 g
Skopová kýta
1 kávová lžička
Sůl
50 g
Tuk
250 ml
Vývar z hovězích kostí

Postup

1

Omytou kýtu zbavíme šlach, odblaníme, vykostíme a potřeme solí, pepřem a česnekem.

2

Maso nejdříve opečeme na tuku a potom dáme péci do trouby. Během pečení kýtu potíráme máslem nebo podléváme vodou a vypečenou šťávou.

3

Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, vývar a dobře povaříme.

4

Pečeni nakrájíme na plátky a přelijeme ocezenou šťávou.

5

Podáváme s pečenými bramborami a se zelím.

Nutriční hodnoty

Kalorie 744 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 3 g
Tuky 65 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 45,0 mg
Draslík 261,0 mg
Sodík 431,8 mg
Vláknina 152,6 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,8 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 32,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz