Noky z odpalovaného těsta smažené II.
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 100 g
- Máslo čerstvé
- 100 g
- Mouka polohrubá
- 1 špetka
- Sůl
- 400 g
- Tuk
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 0,3 l
- Voda pitná
Postup
1 | Vodu osolíme, přivedeme k varu, přidáme máslo. Až se máslo rozehřeje, přisypeme mouku, na mírném ohni mícháme do doby, kdy se už těsto nebude chytat dna. Necháme trochu vychladnout, postupně vmícháme vejce a po každém těsto dobře vypracujeme. |
2 | Lžičkou namáčenou v tuku vykrajujeme nočky, házíme do horkého tuku a smažíme. Dáme okapat na papírový ubrousek, podáváme k pečením a zelenině. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 613 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 19 g |
Tuky | 56 g |
Uhlovodany | 19 g |
Cholesterol | 302,9 mg |
Draslík | 104,2 mg |
Sodík | 185,6 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 28,7 mg |
Komentáře a hodnocení