Noky z odpalovaného těsta smažené II.

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Máslo čerstvé
100 g
Mouka polohrubá
1 špetka
Sůl
400 g
Tuk
4 ks
Vejce slepičí
0,3 l
Voda pitná

Postup

1

Vodu osolíme, přivedeme k varu, přidáme máslo. Až se máslo rozehřeje, přisypeme mouku, na mírném ohni mícháme do doby, kdy se už těsto nebude chytat dna. Necháme trochu vychladnout, postupně vmícháme vejce a po každém těsto dobře vypracujeme.

2

Lžičkou namáčenou v tuku vykrajujeme nočky, házíme do horkého tuku a smažíme. Dáme okapat na papírový ubrousek, podáváme k pečením a zelenině.

Nutriční hodnoty

Kalorie 613 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 19 g
Tuky 56 g
Uhlovodany 19 g
Cholesterol 302,9 mg
Draslík 104,2 mg
Sodík 185,6 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 28,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz