Vepřová plec na karí
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 ks
- Cibule
- 3 ks
- Jablka
- 1 kávová lžička
- Kari koření
- 4 polévková lžíce
- Olej stolní
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 600 g
- Vepřová plec
- 0,5 l
- Vývar z hovězích kostí
Postup
1 | V kastrole rozehřejeme olej, přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmahneme. Dále přidáme na kostičky nakrájenou cibuli smíchanou s kari kořením a také osmahneme. Zalijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podle potřeby přiléváme vývar. |
2 | Před koncem dušení přidáme oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájená na kostičky a rozdusíme je. Nakonec pokrm osolíme a opepříme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 597 kcal |
Bílkoviny | 31 g |
Sacharidy | 29 g |
Tuky | 41 g |
Uhlovodany | 29 g |
Cholesterol | 116,4 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 641,1 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 13,5 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,9 mg |
Komentáře a hodnocení