Vepřová plec na karí

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
3 ks
Cibule
3 ks
Jablka
1 kávová lžička
Kari koření
4 polévková lžíce
Olej stolní
1 špetka
Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička
Sůl
600 g
Vepřová plec
0,5 l
Vývar z hovězích kostí

Postup

1

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmahneme. Dále přidáme na kostičky nakrájenou cibuli smíchanou s kari kořením a také osmahneme. Zalijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podle potřeby přiléváme vývar.

2

Před koncem dušení přidáme oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájená na kostičky a rozdusíme je. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 597 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 29 g
Tuky 41 g
Uhlovodany 29 g
Cholesterol 116,4 mg
Draslík 1 g
Sodík 641,1 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 13,5 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz