Kuřecí salát s hráškem a rýží
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 0,3 ks
- Brokolice
- 1 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 1 špetka
- Cukr krupice
- 100 g
- Hrášek
- 250 g
- Kuřecí maso vařené
- 0,5 ks
- Mrkev kořen
- 2 polévková lžíce
- Olej stolní
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 180 g
- Rýže loupaná
- 1 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Rýži uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Hrášek podusíme v troše vody, vařené kuřecí maso a zeleninu nakrájíme na kostičky. |
3 | Dušený hrášek promícháme s masem a zeleninou, přidáme rýži, osolíme, osladíme a pokapeme olejem a citronovou šťávou. Vše promícháme a necháme chvíli proležet. |
4 | Při podávání posypeme salát nasekanou petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 348 kcal |
Bílkoviny | 23 g |
Sacharidy | 45 g |
Tuky | 51 g |
Uhlovodany | 43 g |
Cholesterol | 1,8 mg |
Draslík | 204,6 mg |
Sodík | 208,9 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 40,5 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,7 mg |
Komentáře a hodnocení