Vepřový bůček na jehlách
- Celkový čas:
- 65 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 ks
- Brambory
- 2 stroužek
- Česnek
- 5 ks
- Cibule
- 11 kávová lžička
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Nové koření mleté
- 1 ks
- Paprika červená
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 0,5 ks
- Pórek
- 100 g
- Salám měkký
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 špetka
- Tymián sušený
- 400 g
- Vepřový bok
- 3 ks
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Omytý, vykostěný bůček zbavíme kůže a nakrájíme na menší plátky. Česnek rozetřeme, 1 cibuli jemně pokrájíme, přidáme koření, promícháme, přidáme bůček a znovu promícháme. Necháme proležet několik hodin v chladničce. |
2 | Maso osolíme, střídavě se čtvrtkami cibulí, plátky brambor, žampionů, kolečky salámu, kousky očištěné papriky a pórku napichujeme na jehly nebo na špejle. |
3 | Jehly vložíme do vymaštěného pekáče, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě a občas podléváme horkou vodou. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 794 kcal |
Bílkoviny | 23 g |
Sacharidy | 34 g |
Tuky | 65 g |
Uhlovodany | 34 g |
Cholesterol | 95,3 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 552,2 mg |
Vláknina | 14 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,9 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 48,8 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 12,7 mg |
Komentáře a hodnocení