Vepřový bůček na jehlách

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
3 ks
Brambory
2 stroužek
Česnek
5 ks
Cibule
11 kávová lžička
Máslo čerstvé
1 špetka
Nové koření mleté
1 ks
Paprika červená
1 špetka
Pepř černý mletý
0,5 ks
Pórek
100 g
Salám měkký
1 kávová lžička
Sůl
1 špetka
Tymián sušený
400 g
Vepřový bok
3 ks
Žampiony čerstvé

Postup

1

Omytý, vykostěný bůček zbavíme kůže a nakrájíme na menší plátky. Česnek rozetřeme, 1 cibuli jemně pokrájíme, přidáme koření, promícháme, přidáme bůček a znovu promícháme. Necháme proležet několik hodin v chladničce.

2

Maso osolíme, střídavě se čtvrtkami cibulí, plátky brambor, žampionů, kolečky salámu, kousky očištěné papriky a pórku napichujeme na jehly nebo na špejle.

3

Jehly vložíme do vymaštěného pekáče, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě a občas podléváme horkou vodou.

4

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 794 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 34 g
Tuky 65 g
Uhlovodany 34 g
Cholesterol 95,3 mg
Draslík 1 g
Sodík 552,2 mg
Vláknina 14 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,9 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 48,8 mg
Vitamín E 1,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 12,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz