Tykvové rizoto
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 4 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 350 g
- Rýže loupaná
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 100 g
- Sýr Parmezán
- 400 g
- Tykev
- 1 l
- Vývar zeleninový
Postup
1 | Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme najemno nakrájenou dužinu tykve a propláchnutou rýži. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu vývaru a promícháme. Rizoto dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme zbylý vývar. |
2 | Do hotového pokrmu přidáme máslo a nastrouhaný sýr. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 655 kcal |
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 97 g |
Tuky | 20 g |
Uhlovodany | 97 g |
Cholesterol | 21,5 mg |
Draslík | 724,9 mg |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 12 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 33,9 mg |
Vitamín E | 2,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,3 mg |
Komentáře a hodnocení