Tykvové rizoto

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
4 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
350 g
Rýže loupaná
1 kávová lžička
Sůl
100 g
Sýr Parmezán
400 g
Tykev
1 l
Vývar zeleninový

Postup

1

Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme najemno nakrájenou dužinu tykve a propláchnutou rýži. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu vývaru a promícháme. Rizoto dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme zbylý vývar.

2

Do hotového pokrmu přidáme máslo a nastrouhaný sýr.

Nutriční hodnoty

Kalorie 655 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 97 g
Tuky 20 g
Uhlovodany 97 g
Cholesterol 21,5 mg
Draslík 724,9 mg
Sodík 2 g
Vláknina 12 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 33,9 mg
Vitamín E 2,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz