Sumec vařený v marinádě

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
18 minut
Doba vaření:
27 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bobkový list
0,3 ks
Celer bulvový
2 ks
Cibule
2 ks
Hřebíček
2 ks
Mrkev kořen
3 ks
Nové koření celé
8 polévková lžíce
Ocet vinný
8 g
Pepř černý mletý
1 ks
Petržel kořen
1 ks
Petržel - nať
1 ks
Pórek
1 kávová lžička
Sůl
1,6 kg
Sumec filety
1 špetka
Tymián sušený
500 ml
Víno bílé
750 ml
Voda pitná

Postup

1

Sumce o váze cca 2 kg vykucháme, omyjeme a osolíme.

2

Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíčky. Celer oškrábeme a nakrájíme na kousky, pórek, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vložíme do hrnce, přidáme nasekanou petrželku, drcený pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vodu, víno, ocet a přivedeme k varu.

3

Do zeleninového vývaru vložíme rybu, zakryjeme a vaříme při nízké teplotě asi 20–35 minut, podle velikosti a váhy ryby.

4

Podáváme ihned na větší ploché míse.

Nutriční hodnoty

Kalorie 796 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 43 g
Tuky 154 g
Uhlovodany 39 g
Cholesterol 184,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 1 g
Vláknina 12 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 43,7 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz