Sumec vařený v marinádě
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 18 minut
- Doba vaření:
- 27 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bobkový list
- 0,3 ks
- Celer bulvový
- 2 ks
- Cibule
- 2 ks
- Hřebíček
- 2 ks
- Mrkev kořen
- 3 ks
- Nové koření celé
- 8 polévková lžíce
- Ocet vinný
- 8 g
- Pepř černý mletý
- 1 ks
- Petržel kořen
- 1 ks
- Petržel - nať
- 1 ks
- Pórek
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1,6 kg
- Sumec filety
- 1 špetka
- Tymián sušený
- 500 ml
- Víno bílé
- 750 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Sumce o váze cca 2 kg vykucháme, omyjeme a osolíme. |
2 | Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíčky. Celer oškrábeme a nakrájíme na kousky, pórek, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vložíme do hrnce, přidáme nasekanou petrželku, drcený pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vodu, víno, ocet a přivedeme k varu. |
3 | Do zeleninového vývaru vložíme rybu, zakryjeme a vaříme při nízké teplotě asi 20–35 minut, podle velikosti a váhy ryby. |
4 | Podáváme ihned na větší ploché míse. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 796 kcal |
Bílkoviny | 50 g |
Sacharidy | 43 g |
Tuky | 154 g |
Uhlovodany | 39 g |
Cholesterol | 184,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 12 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 43,7 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,9 mg |
Komentáře a hodnocení