Kuřecí saté

Celkový čas:
46 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
16 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
2 polévková lžíce
Cukr třtinový
1 kávová lžička
Kari koření
1 kávová lžička
Kmín celý
1 ks
Koriandr celý
1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý
1 kg
Kuřecí prsa
1 kávová lžička
Kurkuma
400 ml
Mléko kokosové
1 dl
Olej rostlinný
1 polévková lžíce
Omáčka sójová
3 ks
Šalotka
20 g
Zázvor celý

Postup

1

Kuřecí prsa, zbavená kůže, nakrájíme na širší proužky a vložíme do mísy. Proužky musí být přiměřeně široké, aby se daly napíchnout na špejle jako špíz (cca 10 cm x 5 cm). Dále umixujeme červenou asijskou šalotku, česnek, kořen koriandru a zázvoru (oba nastrouháme najemno), aby vznikla hustá pasta. Pastu přidáme k masu do misky a přisypeme mletý koriandr, kmín, thajské kari, kurkumu, třtinový cukr a sůl. Následně přilijeme světlou sójovou omáčku, rostlinný olej a kokosové mléko (400 ml). Vše důkladně promícháme, aby se pasta nabalila na kuřecí maso. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do ledničky. Směs občas promícháme.

2

Bambusové špejle namočíme do vody, aby se při grilování nespálily (cca 1 hodinu).

3

Předehřejeme troubu (případně roztopíme gril) na vysokou teplotu. Na jednotlivé špejle napichujeme maso jako špízy. Kuřecí maso opékáme z obou stran 5-8 minut. Při grilování maso často potíráme marinádou. Při použití elektrické trouby dávejte pozor, aby maso nebylo bezprostředně pod topnou spirálou, aby se nepřipeklo.

Nutriční hodnoty

Kalorie 868 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 40 g
Tuky 54 g
Uhlovodany 40 g
Cholesterol 160,0 mg
Draslík 2 g
Sodík 346,2 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 2 g
Vitamín B6 2,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 72,4 mg
Vitamín E 3,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz