Kuřecí saté
- Celkový čas:
- 46 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 16 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 2 polévková lžíce
- Cukr třtinový
- 1 kávová lžička
- Kari koření
- 1 kávová lžička
- Kmín celý
- 1 ks
- Koriandr celý
- 1 polévková lžíce
- Koriandr čerstvý
- 1 kg
- Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička
- Kurkuma
- 400 ml
- Mléko kokosové
- 1 dl
- Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce
- Omáčka sójová
- 3 ks
- Šalotka
- 20 g
- Zázvor celý
Postup
1 | Kuřecí prsa, zbavená kůže, nakrájíme na širší proužky a vložíme do mísy. Proužky musí být přiměřeně široké, aby se daly napíchnout na špejle jako špíz (cca 10 cm x 5 cm). Dále umixujeme červenou asijskou šalotku, česnek, kořen koriandru a zázvoru (oba nastrouháme najemno), aby vznikla hustá pasta. Pastu přidáme k masu do misky a přisypeme mletý koriandr, kmín, thajské kari, kurkumu, třtinový cukr a sůl. Následně přilijeme světlou sójovou omáčku, rostlinný olej a kokosové mléko (400 ml). Vše důkladně promícháme, aby se pasta nabalila na kuřecí maso. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do ledničky. Směs občas promícháme. |
2 | Bambusové špejle namočíme do vody, aby se při grilování nespálily (cca 1 hodinu). |
3 | Předehřejeme troubu (případně roztopíme gril) na vysokou teplotu. Na jednotlivé špejle napichujeme maso jako špízy. Kuřecí maso opékáme z obou stran 5-8 minut. Při grilování maso často potíráme marinádou. Při použití elektrické trouby dávejte pozor, aby maso nebylo bezprostředně pod topnou spirálou, aby se nepřipeklo. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 868 kcal |
Bílkoviny | 61 g |
Sacharidy | 40 g |
Tuky | 54 g |
Uhlovodany | 40 g |
Cholesterol | 160,0 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 346,2 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 2 g |
Vitamín B6 | 2,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 72,4 mg |
Vitamín E | 3,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,5 mg |
Komentáře a hodnocení