Krocan pečený s olivami
- Celkový čas:
- 200 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 180 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Krocan
- 500 g
- Olivy černé
- 4 polévková lžíce
- Sádlo škvařené
- 150 g
- Slanina vepřová
- 2 kávová lžička
- Sůl
- 250 ml
- Vývar z hovězích kostí
Postup
1 | Očištěného a omytého krocana uvnitř i na povrchu osolíme. Vnitřek naplníme olivami a zašijeme. Zvenčí obložíme krocana plátky slaniny a ovážeme nití. Přidáme sádlo a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 3 hodiny. Během pečení maso poléváme vlastní šťávu, popřípadě vývarem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 069 kcal |
Bílkoviny | 119 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 61 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 397,3 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 2,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 2,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 8,1 mg |
Komentáře a hodnocení