Krocan pečený s olivami

Celkový čas:
200 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
180 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Krocan
500 g
Olivy černé
4 polévková lžíce
Sádlo škvařené
150 g
Slanina vepřová
2 kávová lžička
Sůl
250 ml
Vývar z hovězích kostí

Postup

1

Očištěného a omytého krocana uvnitř i na povrchu osolíme. Vnitřek naplníme olivami a zašijeme. Zvenčí obložíme krocana plátky slaniny a ovážeme nití. Přidáme sádlo a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 3 hodiny. Během pečení maso poléváme vlastní šťávu, popřípadě vývarem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 069 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 4 g
Tuky 61 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 397,3 mg
Draslík 2 g
Sodík 1 g
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 2,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 2,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz