Provensálské jehněčí ragú

Celkový čas:
47 minut
Doba přípravy:
12 minut
Doba vaření:
35 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
2 ks
Cibule
800 g
Jehněčí hřbet
2 ks
Lilek
10 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
0,5 ks
Petržel - nať
3 kávová lžička
Provensálské koření
800 g
Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka
Sůl
0,3 l
Víno červené

Postup

1

Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostky.

2

V hrnci rozpálíme 7 lžic oleje, přidáme cibuli, lilky a za občasného promíchání je opečeme. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, okořeníme provensálským kořením, zalijeme vínem a zakryté dusíme asi 25 minut.

3

Jehněčí hřbet zbavíme tuku, šlach a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a maso v něm ze všech stran opečeme, asi 5 minut. Přidáme česnek a 5 minut před koncem dušení přidáme maso i s vypečeným tukem k zelenině.

4

Ragú dle chuti okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a nandáme na talíře. Ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 836 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 22 g
Tuky 65 g
Uhlovodany 22 g
Cholesterol 144,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 469,6 mg
Vláknina 14 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 26,1 mg
Vitamín E 1,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz