Provensálské jehněčí ragú
- Celkový čas:
- 47 minut
- Doba přípravy:
- 12 minut
- Doba vaření:
- 35 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 2 ks
- Cibule
- 800 g
- Jehněčí hřbet
- 2 ks
- Lilek
- 10 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 0,5 ks
- Petržel - nať
- 3 kávová lžička
- Provensálské koření
- 800 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 špetka
- Sůl
- 0,3 l
- Víno červené
Postup
1 | Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostky. |
2 | V hrnci rozpálíme 7 lžic oleje, přidáme cibuli, lilky a za občasného promíchání je opečeme. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, okořeníme provensálským kořením, zalijeme vínem a zakryté dusíme asi 25 minut. |
3 | Jehněčí hřbet zbavíme tuku, šlach a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a maso v něm ze všech stran opečeme, asi 5 minut. Přidáme česnek a 5 minut před koncem dušení přidáme maso i s vypečeným tukem k zelenině. |
4 | Ragú dle chuti okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a nandáme na talíře. Ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 836 kcal |
Bílkoviny | 38 g |
Sacharidy | 22 g |
Tuky | 65 g |
Uhlovodany | 22 g |
Cholesterol | 144,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 469,6 mg |
Vláknina | 14 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 26,1 mg |
Vitamín E | 1,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 6,0 mg |
Komentáře a hodnocení