Rizoto s játry a sýrem

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
30 g
Cibule
400 g
Játra telecí
80 g
Máslo čerstvé
1 kávová lžička
Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce
Petržel - nať
250 g
Rýže loupaná
1 kávová lžička
Sůl
50 g
Sýr Eidam cihla 40%

Postup

1

Na polovině másla opražíme rýži, přilijeme 500 ml vařící vody, osolíme a dusíme.

2

Na zbylém másle, paprice a oloupané, nasekané cibuli podusíme očištěná játra asi 10 minut. Přidáme česnek utřený se solí.

3

Podušená játra nakrájíme na kostičky a zamícháme je i s omáčkou do měkké rýže.

4

Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 566 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 56 g
Tuky 25 g
Uhlovodany 56 g
Cholesterol 366,8 mg
Draslík 391,2 mg
Sodík 276,3 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,1 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 29,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz