Rizoto s játry a sýrem
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 30 g
- Cibule
- 400 g
- Játra telecí
- 80 g
- Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička
- Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 250 g
- Rýže loupaná
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 50 g
- Sýr Eidam cihla 40%
Postup
1 | Na polovině másla opražíme rýži, přilijeme 500 ml vařící vody, osolíme a dusíme. |
2 | Na zbylém másle, paprice a oloupané, nasekané cibuli podusíme očištěná játra asi 10 minut. Přidáme česnek utřený se solí. |
3 | Podušená játra nakrájíme na kostičky a zamícháme je i s omáčkou do měkké rýže. |
4 | Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 566 kcal |
Bílkoviny | 28 g |
Sacharidy | 56 g |
Tuky | 25 g |
Uhlovodany | 56 g |
Cholesterol | 366,8 mg |
Draslík | 391,2 mg |
Sodík | 276,3 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,1 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 29,6 mg |
Komentáře a hodnocení