Červená řepa po rusku
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 500 g
- Červená řepa
- 1 ks
- Cibule
- 1 špetka
- Cukr krupice
- 1 polévková lžíce
- Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 100 ml
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Červenou řepu dobře omyjeme, urovnáme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. |
2 | Měkkou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme řepu, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Prohřejeme, zalijeme zakysanou smetanou a chvíli dusíme. |
4 | Hotový pokrm posypeme nasekaným koprem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 144 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 16 g |
Tuky | 8 g |
Uhlovodany | 16 g |
Cholesterol | 13,0 mg |
Draslík | 490,0 mg |
Sodík | 216,4 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 9,5 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,2 mg |
Komentáře a hodnocení