Křupavé taštičky won ton
- Celkový čas:
- 65 minut
- Doba přípravy:
- 45 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 1 polévková lžíce
- Cibule
- 150 ml
- Olej rostlinný
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 60 g
- Shiitake houby
- 1 špetka
- Sůl
- 16 plátek
- Těsto Wonton
- 0,5 kávová lžička
- Zázvor celý
- 2 ks
- Chilli paprička
- 2 ks
- Cibulka jarní
- 1 špetka
- Cukr krupice
- 1 polévková lžíce
- Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce
- Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce
- Sherry brandy
Postup
1 | Osm špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody. Česnek, cibuli, zázvor a houby nakrájíme. |
2 | Jednu lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, zázvor a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme houby a opékáme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. |
3 | Do každého plátku těsta vložíme doprostřed vychladlou houbovou náplň. Protilehlé rohy plátků won ton přehneme přes náplň, upravíme taštičku a okraje těsta přitiskneme k sobě. |
4 | Dvě taštičky napíchneme na jednu špejli a osmažíme po obou stranách dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Olej nesmí být příliš horký, jinak těsto zhnědne a náplň by zůstala syrová. Taštičky odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk. |
5 | Příprava omáčky: |
6 | Dvě lžíce rostlinného oleje rozehřejeme na vysokou teplotu. Jarní cibulky a chilli papričky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme horkým olejem. Poté vmícháme další suroviny na přípravu omáčky. |
7 | Osmažené taštičky upravíme na mísu a servírujeme s omáčkou. Můžeme je ozdobit plátky limetky a snítkami koriandru. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 2 519 kcal |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 281 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 0,4 mg |
Draslík | 98,0 mg |
Sodík | 472,4 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 137,5 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 9,5 mg |
Vitamín E | 26,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,3 mg |
Komentáře a hodnocení