Křupavé taštičky won ton

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
45 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
1 polévková lžíce
Cibule
150 ml
Olej rostlinný
1 špetka
Pepř černý mletý
60 g
Shiitake houby
1 špetka
Sůl
16 plátek
Těsto Wonton
0,5 kávová lžička
Zázvor celý
2 ks
Chilli paprička
2 ks
Cibulka jarní
1 špetka
Cukr krupice
1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce
Olej rostlinný
3 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce
Sherry brandy

Postup

1

Osm špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody. Česnek, cibuli, zázvor a houby nakrájíme.

2

Jednu lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, zázvor a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme houby a opékáme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

3

Do každého plátku těsta vložíme doprostřed vychladlou houbovou náplň. Protilehlé rohy plátků won ton přehneme přes náplň, upravíme taštičku a okraje těsta přitiskneme k sobě.

4

Dvě taštičky napíchneme na jednu špejli a osmažíme po obou stranách dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Olej nesmí být příliš horký, jinak těsto zhnědne a náplň by zůstala syrová. Taštičky odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.

5

Příprava omáčky:

6

Dvě lžíce rostlinného oleje rozehřejeme na vysokou teplotu. Jarní cibulky a chilli papričky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme horkým olejem. Poté vmícháme další suroviny na přípravu omáčky.

7

Osmažené taštičky upravíme na mísu a servírujeme s omáčkou. Můžeme je ozdobit plátky limetky a snítkami koriandru.

Nutriční hodnoty

Kalorie 2 519 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 7 g
Tuky 281 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 0,4 mg
Draslík 98,0 mg
Sodík 472,4 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 137,5 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 9,5 mg
Vitamín E 26,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz