Jednoduchý recept

Křupavý bramborák s cuketou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60647

Ingredience

600 g Brambory
600 g Cuketa
2 polévková lžíce Majoránka
50 ml Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
110 g Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
7 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
9% Sacharidy 31 g
26% Tuky 19 g
3% Sodík 63 mg
18% Bílkoviny 10 g

Křupavý bramborák s cuketou postup přípravy receptu:

1

Omyté a oloupané brambory nastrouháme do misky na hrubším struhadle. Cukety omyjeme, rozpůlíme, lžičkou vydlabeme případná semínka. Pak cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo k bramborám. Očištěné stroužky česneku propasírujeme. Brambory s cuketou osolíme a promícháme. Po chvilce slijeme přebytečnou tekutinu, k směsi přidáme česnek, drcený kmín, pepř, majoránku, vejce a strouhanku. Vše důkladně promícháme, těsto by mělo být hustší.

2

V pánvi rozpálíme olej, vždy nabereme plnou naběračku těsta, které dáme na střed pánve a vařečkou ho rozetřeme. Placky by měly být tenké, maximálně do 1cm. Smažíme je z obou stran do zlatohněda, přibližně po 2-3 minutách z každé strany. Usmažené placky jsou křupavé, hned je podáváme, protože tak jsou nejchutnější.

Poznámka

Množství strouhanky dáme podle vodnatelnosti brambor a cuket.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept