Dušený králík se zelenými olivami
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 200 g
- Anglická slanina
- 2 ks
- Bobkový list
- 4 ks
- Celer řapíkatý
- 500 g
- Cibule
- 1 l
- Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce
- Kapary sterilované
- 1200 g
- Králičí maso
- 1 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce
- Olej olivový
- 100 g
- Olivy zelené
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 ks
- Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Očištěného a omytého králíka naporcujeme. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olivový olej a zprudka na něm osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a oloupaný, na kostky nakrájený celer. |
3 | Přidáme králičí maso a zvolna je opékáme po všech stranách. Maso poprášíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme koření a vše vaříme asi 1 hodinu. |
4 | Nakonec do pokrmu přidáme olivy a kapary. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 514 kcal |
Bílkoviny | 49 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 29 g |
Uhlovodany | 12 g |
Cholesterol | 136,7 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 8,6 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,4 mg |
Komentáře a hodnocení