Dušený králík se zelenými olivami

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
200 g
Anglická slanina
2 ks
Bobkový list
4 ks
Celer řapíkatý
500 g
Cibule
1 l
Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce
Kapary sterilované
1200 g
Králičí maso
1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce
Olej olivový
100 g
Olivy zelené
1 špetka
Pepř černý mletý
1 ks
Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Očištěného a omytého králíka naporcujeme.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olivový olej a zprudka na něm osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a oloupaný, na kostky nakrájený celer.

3

Přidáme králičí maso a zvolna je opékáme po všech stranách. Maso poprášíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme koření a vše vaříme asi 1 hodinu.

4

Nakonec do pokrmu přidáme olivy a kapary.

Nutriční hodnoty

Kalorie 514 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 12 g
Tuky 29 g
Uhlovodany 12 g
Cholesterol 136,7 mg
Draslík 1 g
Sodík 1 g
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 8,6 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz